top of page
  • Obrázek autoraIva Horká

Tisková zpráva - Iva Horká kandiduje do Sněmovny

Velkomeziříčská novinářka a podnikatelka Iva Horká kandiduje do Poslanecké sněmovny za koalici SPOLU.




Iva Horká se zabývá problémy lidí na Vysočině více než 25 let jako novinářka. Posledních šest let vydává soukromý týdeník. „Jsem zvyklá hájit zájmy občanů, ale zjistila jsem, že jako novinářka už toho více nezmůžu. Proto jsem se rozhodla vstoupit přímo do politiky,“ popisuje svoji motivaci I. Horká. Loni tak na podzim kandidovala do Senátu ve volebním obvodě Žďár nad Sázavou. Ve volbách jí dalo svůj hlas téměř 7 tisíc lidí, což znamenalo 20 % platných hlasů a třetí místo ze všech kandidátů. „Je to úžasný výsledek, za který svým voličům znovu srdečně děkuji. Stále mi říkají, že mám ve svém snažení pokračovat a kandidovat do Sněmovny,“ říká kandidátka Horká.

Ta teda přání voličů vyslyšela a na kandidátní listině koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) zaujímá osmé místo. „Celý život hájím konzervativní a křesťanské hodnoty, tudíž v tomto duchu budu samozřejmě pokračovat. Věřím, že to SPOLU dotáhneme k volebnímu vítězství a následně dáme naši zemi dohromady,“ přeje si ing. bc. Iva Horká.

Ona osobně jde do poslaneckých voleb se stejnými tématy, jako v senátních. Jejími prioritami jsou péče o přírodu, především vodu a půdu, rozvoj venkova, přičemž chce hlavně zachovat prodejny a dopravní obslužnost v obcích a také chce podporovat živnostníky a podniky. Usiluje též o dostupné bydlení nejenom pro mladé rodiny a důstojnou péči o seniory. Myslí i na nezávislost veřejnoprávních médií a podporu kulturu. „Ta je moje celoživotní láska. Mimo jiné jsem se podílela na záchraně církevní památky, varhan v netínském kostele,“ podotýká I. Horká. Momentálně v rodném Velkém Meziříčí působí v „Komisi kultury a cestovního ruchu“ a „Místní akční skupině“ (MAS) zabývající se rozvojem venkova.



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page